MĂDĂLINA PAVĂL ORCHESTRA - CODRU Festival

MĂDĂLINA PAVĂL ORCHESTRA

Mădălina Pavăl este o artistă multifacetată care își exprimă creativitatea prin muzică și diverse proiecte artistice. Împreună cu Alexei Țurcan, un producător și compozitor talentat, au creat Mădălina Pavăl Orchestra, o formație unică ce îmbină sonoritățile românești tradiționale cu elemente moderne.

Orchestra se concentrează pe explorarea și reinventarea texturilor muzicale clasice, folosind instrumente precum quintetul de coarde, harpa și flautul, împreună cu ritmurile de dans și forța tribală a muzicii alternative. Rezultatul este o fuziune vibrantă, pe care unii o pot denumi world music, dar pentru Mădălina și Alexei, este o experiență care evocă rădăcinile culturale și geografice ale României – bucovineană, moldoveană, sud-dunăreană și balcanică.

Mădălina Pavăl Orchestra a lansat cel mai recent album numit „ROIESC”, care urmează albumului de debut „Oamenii se fac dor” (2019). „ROIESC” reprezintă o evoluție, o explorare mai vie și împlinită a muzicii și vibrației. Albumul a fost înregistrat cu o orchestră de 12 muzicieni și prieteni la studioul Unda Recording din București și a fost promovat printr-un turneu curajos pe scenele României.

Muzica lor se plimbă pe cărări nebătute, încorporând mituri, elemente ale naturii și ale cosmosului, în versuri care par descântece și invitații la dans. Cu un profund respect pentru folclor și tradiție, Mădălina Pavăl Orchestra creează cântece noi, inspirate din cultura contemporană, dar cu rădăcini în trecutul și valorile înrădăcinate ale țării lor.