RIDDIM BANDITS - CODRU Festival

RIDDIM BANDITS

La început eram doar un grup de câțiva prieteni fascinați de universul din jurul culturii reggae.
De mulți ani am explorat festivaluri și petreceri în afara țării și din februarie 2015 am decis să organizăm astfel de evenimente și în București. Obiectivul a fost întotdeauna dezvoltarea comunității locale reggae și dub, destul de fragmentată și exclusivistă.

Am colaborat cu majoritatea artiștilor români care abordează acest gen și pentru a crește calitatea, pentru a crea interes și eventual pentru a atrage un public proaspăt, am invitat o serie de artiști internaționali la petrecerile noastre. Un total de peste 20 de nume, lista cuprinde o varietate de MC-uri, DJ, selectori, producatori si fondatori de etichete, pentru a ne asigura ca avem de fiecare data un stil unic si muzica noua, la prima auditie de cele mai multe ori.

În 2016, am co-organizat una dintre etapele festivalului BlajAlive împreună cu Zona Reggae și ca dj/selectori am mai participat la alte evenimente locale precum Reggae Fry-day, DuBucuresti, The Urbanist – Milk Crate Diggers, Revolution Festival Timisoara, Aerodrom, Murmur, Neversea, Castelul Electric.

Anul 2017 a fost anul inițiativelor de promovare online: am lansat site-ul riddimbandits.ro unde găzduim un radio, site-ul reggaemusic.ro, precum și pagina de Facebook și grupul Reggae Music România (6000 de membri) unde încercăm pentru a contura o comunitate de idei, valori și ritmuri.

În 2019, ne-am construit manual propriul sistem de sunet într-un mod DIY, inspirându-ne din cultura sonoră JA și UK. Înainte pentru totdeauna!