Exact acum 20 de ani, în 2002, Sena Dagadu a intrat într-un club de hip-hop din Buda și, la îndemnul unui prieten, a luat microfonul liber. Acesta s-a dovedit a fi un moment semnificativ în istoria muzicii populare maghiare, pentru că de atunci, cântăreața ghanezo-maghiară a ținut microfonul în mână și a devenit o figură incontestabilă în cultura pop maghiară.
Albumul de debut al Senei, ‘First One’, lansat în 2003, a devenit o piesă muzicală emblematică pentru prima jumătate a anilor 2000 și a făcut-o rapid cunoscută la nivel național. Deși de atunci Sena a realizat alte 3 albume solo (2012 Lots Of Trees, 2017 Feathers, 2019 Wings), și-a făcut numele în principal ca jucătoare de echipă. După ce a cântat cu trupe precum Kamu și Barabás Lőrinc Eklektric, ea a lucrat ca solistă principală a Irie Maffia în ultimele două decenii. Dincolo de mai multe județe din Ungaria, au făcut turnee în peste 15 alte țări și orașe, de la New York la Paris, de la Londra la Accra.
În plus față de toate acestea, Sena a reușit să își construiască și o carieră internațională; a parcurs zeci de turnee europene cu mai mulți colaboratori, cum ar fi casa de discuri franceză Irie Ites sau DJ Vadim, având multe dintre colaborările ei lansate în întreaga lume. Poate cea mai populară colaborare a ei este cea cu DJ-ul belgian de drum și bass, Murdock, care a devenit cea mai ascultată piesă legată de Ungaria pe Spotify. Sena este un adevărat cameleon muzical, adaptându-se în orice mediu fără nicio dificultate, fie că este reggae sau rock, disco sau hip-hop, și nu are nicio problemă să cânte gospel la o masă papală sau să facă un duet cu Gábor Presser. Sena, în ciuda tuturor experiențelor muzicale de succes, nu este genul care se laudă și încearcă întotdeauna să își alinieze muzica cu propria ei unitate interioară, transmițând mesajele care sunt esențiale pentru ea.
Deși poate să își învăluie ușor publicul cu hit-uri ușoare, adevărata provocare pentru ea este să interpreteze piese mai profunde, mai meditative, care cer mai multă atenție. Sena Dub prezintă fața meditativă, spirituală a cântăreței. Dub-ul jamaican, flautul de jazz și vocea catifelată a Senei creează o atmosferă cu adevărat unică. Muzica nu se grăbește nicăieri, este odată variată, dar repetitivă; arată că uneori, merită să încetinești puțin pentru a privi în jur în această lume accelerată nesfârșit. Încearcă să se desprindă de modelul pieselor de trei minute și să lanseze muzică, pe care astăzi tindem să o ținem închisă într-o cușcă aurită. Acest lucru este demonstrat în seria de 11 videoclipuri a trio-ului, Ghana Live Sessions, înregistrată pe străzile Ghanei.