CODRU - Eco-Friendly: Primul festival din Timișoara ce a folosit pahare reutilizabile - CODRU Festival

CODRU – Eco-Friendly: Primul festival din Timișoara ce a folosit pahare reutilizabile

CODRU Festival este puntea de legătură creată de noi între muzică, artă și mediu. 

Reducerea impactului nostru asupra mediului este o luptă zilnică, dar un lucru este sigur: suntem din ce în ce mai preocupați de schimbările climatice și de protejarea mediului înconjurător.

Poate părea că nu este de ajuns ca fiecare dintre noi să își vadă de proprie bucățică, dar este un pas înainte, fie că este vorba de reciclare, de a nu arunca surplusul de mâncare sau pur și simplu de a călători mai des cu mijloace de transport în comun sau cu bicicleta.

Este de datoria noastră, a organizatorilor de festivaluri de a încerca diverse metode pentru reducerea consumului de orice natură.

Așadar, în timp ce participanții la festival sunt atât de atrași de muzică și artiștii lor preferați, încercarea de a le oferi variante mai prietenoase cu mediul, sigur poate fi un succes.

CODRU a făcut echipă bună cu Ză Kup și a marcat, în acest an, o premieră în ceea ce privește folosirea paharelor reutilizabile la evenimentele din zona de vest a țării. 

Băutura consumată în timpul celor patru zile de festival a fost servită în pahare reutilizabile. Practic, la prima băutură cumpărată, s-a reținut la bar o garanție de 10 lei. La fiecare băutură s-a primit un pahar curat, iar la finalul evenimentului banii reținuți au fost restituiți dacă paharul a ajuns în condiții bune înapoi.

Mulți dintre festivalieri, însă, l-au păstrat ca suvenir.

Ne dorim ca edițiile următoare acest obicei să îl păstrăm și să implemetăm și alte elemente prietenoase cu natura pentru că schimbarea începe cu noi. După fiecare eveniment, deșeurile de plastic rămân în cantități mari. Plasticul a fost declarat stare de urgență medicală la nivel mondial, iar ecologiștii au atras atenția asupra faptului că, odată ajuns în natură, materialul poluant poate avea efecte ireversibile asupra ecosistemelor.

Alte noutăți