Opera digitala - CODRU Festival

BEGA Muzică, Artă și Lumină (BEGA MAL)

Despre proiect

BEGA MAL – un eveniment cu muzică contemporană, artă digitală și instalații efemere create de participanți, proiectul propune o întrepătrundere a formelor de expresie artistice contemporane și tradiționale. În plus, prin implicarea comunității locale în procesul de creație și producție culturală, evenimentul a atras un public divers.

Rezultatul colaborării între artiștii participanți a fost opera digitală alăturată. A fost realizată într-un mod interactiv, astfel încât publicul să poată interacționa și să participe la procesul de creare. Artiștii au utilizat tehnologia LED pentru a crea această proiecție digitală în timp real, pe care publicul a admirat-o și experimentat-o LIVE în cadrul evenimentului BEGA MAL. 

Artiștii au evidențiat frumusețea naturală a canalului Bega și a malurilor sale, totodată au integrat elemente ale naturii, precum păsări, plante și animale acvatice, în proiecție. 

Proiectul face parte din Programul Cultural Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.